Bellis resteomelett

Vilka grönsaker har du i ditt kylskåp? Lite paprika, lök eller några kokta potatisar från igår? Ärtor i frysen? Vispa ihop det med några ägg och vips så får du en underbar restomelett fylld av näring. Här är det bara att lägga till allt du hittar som du tycker om.

Vad du kan ha i omeletten?

2 ägg

1 msk vatten

Rester av grönsaker som skivas i små bitar

Salt

1 msk olja till stekningen

Stek grönsakerna lätt i lite olja. Grönsaker som potatis, svamp och aubergine drar till sig olja. Tillsätt en knivsudd salt. Vispa samman äggen, ha i en matsked vatten och lite salt. Häll det över grönsakerna. Lyft lite i kanterna och stek omeletten på medelstark värme. Sätt på ett lock och låt det stå tills äggblandningen har satt sig. Låt omeletten svalna och skär upp den i passande bitar. Eller använd en kakform och gör fina omelettfigurer med.

 

0
Varukorg